eskilstuna strängnäs energi och miljö ramavtal header bild

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö (ESEM) har tecknat ett nytt ramavtal för IT-konsulttjänster med Castra, tillsammans med andra utvalda leverantörer. Avtalet, som började gälla den 1 juli 2024, sträcker sig initialt över tre år och kan förlängas med ytterligare ett år. Avtalets takvolym uppgår till cirka 50 miljoner SEK.

ESEM ansvarar för att tillhandahålla energi- och miljötjänster i Eskilstuna och Strängnäs kommuner, inklusive eldistribution, fjärrvärme, vatten- och avloppshantering samt avfallshantering. ESEM arbetar nära sina beställare, där även Eskilstuna Kommun och Kommunfastigheter AB ingår, för att säkerställa hållbara och effektiva tjänster som bidrar till samhällsnytta.

Inom avtalsområdet ”Utveckling” kommer Castra att tillhandahålla expertis inom tre centrala roller: systemutvecklare, kravfångst och kravanalys, samt testledare. Dessa roller är kritiska för att säkerställa att ESEM IT-projekt genomförs effektivt och i linje med verksamhetens behov.

Ramavtalet trädde i kraft den 1 juli 2024 och löper till och med den 30 juni 2027, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Isabella Larm, Bid Manager på Castra, uttrycker stor glädje över att ha blivit vald som leverantör: – Vi är otroligt glada över att ha blivit valda som en av tre leverantörer av Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Arbetet var verkligen en laginsats där anbudet enbart utvärderades på kvalitet, vilket gjorde det än roligare. 

– Vinsten i upphandlingen befäster Castras position som en ledande leverantör av IT-konsulttjänster till svensk offentlig sektor. Vi ser nu fram emot att, tillsammans med samtliga beställare hos kunden, bygga hållbara och effektiva tjänster som bidrar till samhällsnytta, säger Sebastian Fagerholm, ansvarig för offentlig sektor.

Anlita oss

Jobba hos oss