RISE

Castra har tilldelats ett omfattande IT-konsultavtal med Research Institute of Sweden (RISE), vilket stärker deras ställning som en ledande aktör inom IT-lösningar och digitala transformationer. Avtalet, som har en takvolym på 160 miljoner kronor och löper över fyra år, täcker tre delområden: utvecklingsstöd, användarnära IT och verksamhetsutveckling. Castra valdes som leverantör inom samtliga områden efter en noggrann utvärdering, där endast kvalitet bedömdes.

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar de till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. 3300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och 130 test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

De tre områdena där Castra kommer att leverera tjänster är:

  1. Utvecklingsstöd – där systemutvecklare inom analytics, integration och automation kommer att stödja RISE i deras digitala satsningar.
  2. Användarnära IT – tekniska specialister och klienttekniker som ansvarar för att implementera och underhålla användarvänliga IT-lösningar.
  3. Verksamhetsutveckling – med expertroller som projektledare, kravledare, testledare och lösningsarkitekter som kommer att driva affärsutveckling och digital innovation.

Detta ramavtal innebär att Castra får möjlighet att stärka RISE IT-kapacitet och leverera resurser både för långsiktiga uppdrag och snabba insatser. Leveransen kommer att kräva hög säkerhet, spårbarhet och kostnadseffektivitet, i linje med RISE krav på digital transformation och innovation.

Castras Bid Manager, Isabella Larm, uttrycker stor glädje över tilldelningen: ”Det är otroligt kul att vinna dessa tre avtal med RISE, särskilt när anbuden enbart utvärderades på kvalitet vilket bekräftar att vår kompetens och erfarenhet uppskattas inom den offentliga sektorn. Vi är förväntansfulla över att leverera högkvalitativa tjänster och stödja RISE i deras arbete för hållbar utveckling och innovation, och vi ser fram emot att bygga ett framgångsrikt samarbete.”

Anlita oss

Jobba hos oss